Polititzacions del malestar » Autors » Ancarola, Nora

Ancarola, Nora

Nora Arcarola

Imatge d’Antikeres, dins el projecte Trilogia de la Privadesa

Imatge d’Antikeres, dins el projecte Trilogia de la Privadesa.

 

Antikeres

2010 - 2011
Cura, GènereMalestarPolítica i Privacitat

Amb Marga Ximenez

Nascuda a Buenos Aires. Artista visual, viu i treballa a Barcelona des de l’any 1978. A partir de l’any 1998 dirigeix junt a Marga Ximenez MX ESPAI 1010, espai d’art contemporani de Barcelona, amb la qual també crea MX Edicions 1010 en 2004, que rep el Premi a les Iniciatives el 2008 de l'Associació de Crítics d’Art de Catalunya.

Coordina i comissaria cicles i exposicions com ara Videopak, cicle anual de vídeo-instal·lacions, Lo desconegut dels coneguts, Dobles pells, Novíssims, entre d’altres, a la vegada que es dedica a l’ensenyament de l’art. Ha rebut diversos premis i beques i el seu treball professional es realitza en una línia de producció independent i d’investigació.

A mesura que avança en el temps, el seu treball està cada vegada més estretament relacionat amb dos aspectes de la realitat que li preocupen especialment: la capacitat dels llenguatges artístics per aportar noves lectures als petits –o grans– relats històrics i la realitat social i, d'altra banda, l'observació i la utilització dels processos creatius en la seva potencialitat per gestionar el malestar individual i sistèmic com a instrument de transformació.

Tenint en compte aquestes dues consideracions ha realitzat pintures, fotografies, vídeos i instal·lacions, en les quals les imatges posen en joc l'íntim i el públic en una clara voluntat de revisió de l'estatus que els regula. Cada projecte requereix un procés diferent alhora que una resolució tècnica, processual i espacial específica. Posar en diàleg imatge i text és també recurrent en el seu treball des dels inicis.

Antikeres, part de la Trilogia de la privadesa, projecte compartit amb Marga Ximenez i amb la participació de més de cinquanta professionals col·laboradors i col·laboradores, Optimització combinatòria amb Ulla Blanca Llima i Polititzacions del malestar amb Laia Manonelles i Daniel Gasol, demostren també la importància que va adquirint en la seva obra el treball compartit i la seva dimensió social i política.

Web oficial Nora Ancarola

Imatge d’Antikeres, dins el projecte Trilogia de la Privadesa

Imatge del cartell de l'exposició Can Manyè, 2017.

 

Optimització combinatòria

2016 - 2017
Cos, Cura, Memòria, Medicalització i Processos col·laboratius

Amb Ulla Blanca Lima

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autora que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- Trilogia de la privadesa

- Paisatge memòria

- Riu en el meu cos