Polititzacions del malestar » Privacitat » Perfeccionando muerte

Perfeccionando muerte

2016

Perfeccionando muerte consisteix a reelaborar determinades pel·lícules que formen part de la nostra imaginació col·lectiva i de les reflexions personals de l'artista. A mig camí entre una conferència i una poesia performativa, aquesta presentació investigarà la mort anunciada del cinema, així com les relacions entre cinema i art.

La mort de Déu, la mort de l'autor i el final de la història ens han deixat incertes pel que fa al nostre lloc entre tants cadàvers. Aquesta cultura "post-", des del post-fordisme fins a la post-política i fins i tot del postfilm, neix de la necrofilia. Com a figura heterodoxa dintre d'aquesta necròcrata, l'artista Javier Peñafiel (Saragossa, 1964) ens proposa millorar la nostra mort amb una invitació a l'antispequisisme, on el dibuix animat definit per Derrida apareix com la força de la cultura.

Aquesta proposta es desenvoluparà a través d'una conferència dramatitzada en la qual els gestos animalitzats seran el cor d'una lectura susurrada de les cites cinematogràfiques, suggerint pel·lícules que han estat oblidades pels que anuncien la mort del cinema. Davant d'aquest cementiri radical, només podem exclamar, com el Zaratustra de Nietzsche, "que els animals ens guiïn".

 

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

La primera presentació d'aquesta confedrama va tenir lloc al Museu de les Carrosses Fúnebres del Cementiri de Montjuïc i va ser escrita i gravada des de la idea perfeccionament dels continguts morts del lloc.

D'altra banda aquesta confedrama està disponible per a usos i reivindicacions anti especistes.