Polititzacions del malestar » Autors » Peñafiel, Javier

Peñafiel, Javier

Javier Peñafiel

Fotografías de Perfeccionando muerte: Adolf Alcañiz. Confedrama realizada en el Museo de las carrozas fúnebres de Barcelona.

Confedrama realitzada en el Museu de las carrosses fúnebres de Barcelona. Fotografia: Adolf Alcañiz.

 

"Perfeccionando muerte"

2016
Comunicació, Cos, Malestar, Memòria, Performance i Privacitat

Zaragoza, 1964. Viu i treballa a Barcelona.

Desenvolupa un treball interdisciplinari i multimèdia, els seus temes: la il·lusió biogràfica, els narcisismes del capitalisme cognitiu i la polifonia del comú, els desenvolupa en projectes de llarga durada com egolactante 1997-2007, (posada en escena, web interactiva per a diferents convidats 2004-7, murals de vinils o fins i tot una tira de dibuixos per a suplement cultural d'un periòdic) o agencia de intervención en la sentimentalidad, 1997-2001 (arxiu de veus a partir de contestadors automàtics, o en suport parateatral amb 9 convidats) o el més recent distancia, miento, 2009-2013 (llibres, lectures performativas i instal·lacions).

Des de 1997 ha produït i viscut a Nova York, Berlín, Lisboa, Sao Paulo o Valparaíso. Projectes com a Mera coincidencia, CGAC 2007, Os acasos convenientes, Play Gallery Berlín, o Agenda de caducidad de los tiempos drásticos, 28 Biennal de Sao Paulo 2008 són producte d'aquestes llargues estades. També treballa en processos curatoriales compartits com a Voz entre líneas, La panera 2010.

Web oficial Javier Peñafiel

Bloc de Javier Peñafiel

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autor que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

Diagnosis balbuceo

Diagnosis balbuceo