Polititzacions del malestar » Família » Aprensión y esoterismo

Aprensión y esoterismo

2002

Aquest treball de l'artista barceloní Antonio Ortega consisteix en una presentació de si mateix per part de l'artista i asceta Pere Lluís Plà Buxó. Aquest, que ha desenvolupat una visió molt particular de la vida, de la malaltia, de l'art i de la creativitat s'obre enfront de la càmera i comparteix amb nosaltres totes les seves intuïcions, disquisicions i sabers.

Veiem de nou com l'artista aprofundeix en els processos de producció identitaris, en aquest cas veient de forma freda i distant com Buxó es debat entre el coneixement mèdic i l'espiritual, entra les certeses físiques i les possibilitats especulatives. En aquest sentit la particular mirada etnogràfica d'Antonio Ortega es dedica a constatar un ésser humà el món interior del qual sembla haver-se satisfet, inundant totes i cadascunes de les decisions i idees que va a formular tan peculiar personatge. La personal filosofia de vida de Buxó pot obligar-li a portar una existència creada a mesura, cosa que queda constatada en aquest vídeo que es limita a constatar els processos mentals d'aquest peculiar subjecte.

De forma estranya aquest treball s'assembla a un altre treball posterior realitzat pel mateix autor “Populisme i Popularitat” i malgrat que aquest té el format d'entrevista, veiem l'interès de l'artista per entendre el peculiar sistema creat i habitat per un altre peculiar personatge, Yola Berrocal. En aquest sentit veiem en aquest treball florir l'Antonio Ortega més curiós, més antropòleg, malgrat que la seva mirada irònica sobrevola tot el metratge, fent-nos dubtar de si la seva mirada és del tot transparent. Constitueix un treball que ajuda a entendre en gran manera els interessos de tan idiosincràtic autor.