Polititzacions del malestar » Autors » Ortega, Antonio

Ortega, Antonio

Antonio Ortega

Captura de la filmació de Aprensión y esoterismo

Captura de la filmació de "Aprensión y esoterismo".

 

"Aprensión y esoterismo"

2002
CosFamíliaMalestar, Medicalització i Política

Antonio Ortega (Sant Celoni 1968) és Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, está representat per la galeria Klaus and Elisabeth Thoman (Innsbruck / Viena) i professor de l'Escola Massana-UAB

Inicia la seva pràctica artística en el camp de la instal·lació i la performance expandida, per, des de l'any 2007 focalitzar el seu treball en el text. És autor de l'obra de teatre The ten best tips ever, in alphabetical order, estrenada a Objectif Exhibitions (Anvers), ha publicat el llibre Demagògia i propaganda en art segons Antonio Ortega a l'editorial Bielbooks. Així mateix, Ortega ha dedicat part de la seva tasca a oferir seminaris i conferències en les que contempla la conferència com una obra performàtica.

En el seu treball com a artista destaquen projectes individuals com Fe i entusiasme, a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró, Antonio Ortega & The Contestants, The Showroom (Londres), la individual Opfer sind wir alle, al Abteiberg Museum (Moenchengladbach) o I hope Alice Cooper does not become a vegetarian, al Scottsdale Museum for Contemporary Art (Phoenix).
Ha estat responsable d'activitats al Centre d'Art Santa Mònica durant els anys 2004 fins al 2008, tasca en la qual va aprofundir en els formats de treball que prescindien de l'exposició com a canal privilegiat de difusió i presentació de les creacions artístiques, amb projectes com Festival Espontani, Hem pres la ràdio!, comissariat per Jorge Luis Marzo, o Alternatives a l'Exposició de Beatriz Herráez.
Actualment centra les seves investigacions en el conflicte entre autoritat i autoria, part dels resultats han estat presentats en l'exposició Autogestió a la Fundació Joan Miró que Antonio Ortega ha comissariat i per a la que ha publicat un assaig amb el mateix títol.

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autor que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- Resignación y angustia

- Registro de bondad

- Autogestió

Autogestió