Polititzacions del malestar » Autors » García del Pino, Virginia

García del Pino, Virginia

Virginia García del Pino

Quien canta su mal espanta

"Quien canta su mal espanta".

 

"Quien canta su mal espanta"

2017
Memòria i Processos col·laboratius

Virginia García del Pino (Barcelona, 1966) és directora de cinema de no ficció i directora de projectes del Master de Documental Creatiu de la UAB. Després de llicenciar-se en Belles Arts, la seva producció com videoartista l'acosta al gènere documental.

Els seus vídeos sorgeixen d'una temptativa de comprendre el món des d'una òptica menys dolorosa i és segurament, en aquest intent de comprensió, on sol optar per una contundent senzillesa formal.

El 2008 rep diversos guardons per El que tu dius que sóc. Aquest documental li obre les portes a nombrosos festivals internacionals de cinema i forma part del programa de cinema experimental Del éxtasis al arrebato, 50 años del otro cine español, que ha itinerat pels principals museus i filmoteques d'Europa, EUA i Amèrica Llatina.

El 2009 realitza Mi hermana y yo, pel·lícula melodramàtica que va participar en Punt de Vista i FID Marsella, entre altres festivals destacats, i s'ha mostrat en Anthology Film Arxivis de Nova York dins del programa Spanish senar fiction. El 2010 arriba Espacio Simétrico, un dels seus treballs més desconcertants que està seguint el seu curs per festivals nacionals i internacionals i forma part de l'exposició Fábulas problemáticas. En 2012 presenta el seu primer llargmetratge, El jurado, amb gran èxit de crítica i públic, a partir del qual el seu recorregut no s’ha aturat i continua en la línia d’investigació documental.

Web oficial Virginia García del Pino

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autora que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- El Jurado

- Mi hermana y yo

- Pare de sufrir