Polititzacions del malestar » Autors » Torres, Francesc

Torres, Francesc

Francesc Torres

Barcelona, 1948. Artista visual. Viu a Paris de 1967 a 1969. Es trasllada als Estats Units l'any 1972 (Chicago). El 1974 s'estableix a Nova York on te la residència des d'aleshores. Entre el 1986 i el 1988 viu a Berlin dins d'un programa d'intercanvi acadèmic. Adquireix la nacionalitat estatunidenca el 1989. Des de l'octubre de 2001 és a Barcelona per una estada indefinida.

Ha realitzat, treballs permanents en espai públic. Es comissari d'exposicions i col·labora amb varies publicacions i diaris. Ha sigut president de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.

El seu treball es a nombroses col·leccions publiques i institucionals arreu del mon. Vàries exposicions seves han sigut finançades per la Rockefeller Foundation i la Bohen Foundation de Nova York. Ha rebut, entre altres, el National Endowment for the Arts Individual Artist's Fellowship en quatre ocasions, el New York Council for the Arts Fellowship en dues ocasions, El Massachusetts Council for the Arts and Humanities Fellowship, New York Foundation for the Arts en dues ocasions, la D.A.A.D. del Govern Federal Alemany, el Premi Emil Radok de la Universitat de Praga, el Premi de la Fundación Picasso, i la Fulbright Fellowship d'intercanvi academic. És Premi Nacional d'Arts Plástiques i d'Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya y ha detentat la càtedra del Juan Carlos I Center for Spanish Culture and Civilization a la New York University (NYU). Ha representat a Catalunya a la Bienal de Venècia de 2013.

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autor que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.