Cosmes, Maria

Maria Cosmes

Llicenciada en Antropologia Cultural. Performer i artista visual. Va començar la seva trajectòria artística en 1993 en poesia visual i instal·lació. En 1998 comença a treballar amb profunditat en performance presentant el seu treball en diversos països d'Europa, Amèrica i Àsia.

Articula el seu treball artístic entorn de les constriccions simbòliques que conformen la nostra identitat en relació amb els altres i en la possible manera de subvertir-les, sent el substrat de l'obra l'entrecreuament entre ciències socials i l'experimentació performàtic-performativa. Actualment treballa al voltant del concepte d'elaboració narrativa com a punt de trobada entre acció i pensament.

Les meves performances són l'intent perpetu de construir-me com a persona. Aquesta construcció sempre és una construcció social. No puc construir-me sense els altres. En cada acció és necessari que estigui present algú que no sóc jo, uns altres que són públic, que són participants de l'acció, que es contraposen a mi, però que alhora em complementen i em realimenten. En el meu treball artístic em plantejo com acostar-me a aquest altre. Això sempre significa, en major o menor mesura, sofriment, temor al rebuig, al desacord, al buit de no trobar-me amb l'altre, o al buit que segueix a la trobada massa intensa quan aquest contacte desapareix.

Web oficial Maria Cosmes

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autora que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- Experiments

- Socialidades

- Relaciones

- El Teixidor (Barcelona, 2010)

- Manual of elegance and efficiency always and everywhere (Sabadell, 2009)

- Mentre cosíem (Toronto, 2007)

- La cosidora (Barcelona, 2005)

- Saeta (Barcelona, 2008)