Polititzacions del malestar » Comunicació » Què és per vostè l’art?

Què és per vostè l’art?

2010

El projecte sinspira en una acció realitzada per Enric Maurí l'any 1993, que va consistir a realitzar trucades telefòniques de manera aleatòria, fent la pregunta 'què és per vostè l'art?'. Amb el temps, aquella acció ha pres renovat interès en les noves relacions entre el sector i la societat a principis del segle XXI i l'artista reprèn aquesta innocent pregunta en una nova acció.

En el nou projecte, Maurí incorpora la idea de Pierre Bourdieu que "l'opinió no existeix", entenent que és un instrument d'acció política. I el mes de març de 2010 fa una acció que consistia a preguntar Què és per vostè l'art?, a vianants per diferents zones de la ciutat de Granollers (300 persones d'entre 14 i 87 anys). S'enregistren en vídeo les respostes i s´elaboren uns gràfics a partir de mostres d'opinió que inclouen variables independents i relacionades, com ara l'edat, la professió, els orígens, les ideologies, el gènere i des de diferents criteris com el gust, la transcendència, la presència o la implicació.

El projecte incorpora, a més, la manifestació com a mecanisme històric de reivindicació dels grups socials.Així, es va introduir a un grup d'alumnes de batxillerat de l'Institut Carles Vallbona de Granollers, en la mecànica de la manifestació.

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

Projecte sel·leccionat a Rodalies3. Exposat al Espai d’Art , Roca Umbert, Granollers. L’obra està en el meu magatzem.