Polititzacions del malestar » Gènere » The Touching Community

The Touching Community

2015-16

A la fi de 2015, Aimar Pérez Galí inicia una recerca sobre l'impacte que va tenir l'epidèmia de la sida en la comunitat de la dansa en el context espanyol i llatinoamericà.

Apropiant-se de la pràctica del Contact Improvisation, aquest treball es construeix com un diàleg amb els fantasmes d'aquells que es van anar. Aquesta pràctica de dansa, iniciada per Steve Paxton, en la qual el moviment s'improvisa a partir del contacte físic entre dos cossos, contrasta amb les polítiques d'immunitat que va portar el VIH/ sida.

The Touching Communityés un treball íntim i afectiu que aborda una època que encara avui dia hem de continuar donant visibilitat i afrontant amb la sensibilitat que requereix. Un treball sobre la memòria, sobre els ballarins que van deixar de ballar massa aviat; sobre una comunitat que es va construir fort en un moment de gran feblesa; i sobre el tacte i el contacte com a eina de supervivència. Però sobretot és un treball que parla de l'amor, del canvi i de la por.

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

The Touching Communityes va estrenar el novembre de 2016 al Mercat de les Flors (Barcelona) dins del Festival Salmon, i posteriorment s'ha presentat al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid), Teatre l'Escorxador (Lleida) dins de la Xª Biennal d'Art Leandre Cristòfol de La Panera, CAPC musée d'art contemporain de Bordeaux, a la Capella del Museu d'Art Contemporani de Barcelona dins del cicle Hacer Historia(s) comissariat per La Poderosa, i a Azkuna Zentroa (Bilbao).

L'obra es troba disponible de ser programada. Per més informació, contactar amb l'autor.