Polititzacions del malestar » Memòria » Constel·lacions #1V #2G

Constel·lacions #1V #2G

2003
DVD. Vídeo doble canal, PAL, 25 min

Un grup de persones desconegudes es troben davant d’un psicoterapeuta per crear una posada en escena destinada a resoldre el conflicte anímic d’un dels participants. Les constel·lacions són sessions de teràpia grupal sistèmica i funcionen com un ritual per visualitzar la imatge interna inconscient del lloc que ocupem dins del grup al qual pertanyem (familiar, social…). Els moviments que es generen mitjançant uns representants anònims generen grans catarsis.

Traduint al dibuix i la paraula les fotografies que copsen els moviments consecutius dels protagonistes dins d’un espai conclús, se’n despleguen diversos nivells de comprensió: el físic, l’emocional, l’arquetípic, l’analític… Connecto així la geometria —els moviments de l’ànima van creant línies virtuals en l’espai— amb el seu extrem oposat, el drama, el que nodreix les sèries de la teleporqueria, en què s’exploten els entramats relacionals per recrear el costat fosc del camp emocional humà. Proposo, així, un significat distint del que hom dona a la geometria, que opera organitzant les imatges del nostre subconscient.

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

- 2003 KRTU, Generalitat de Catalunya i Fundació 'la Caixa': NOVES FRONTERES DE LA CIENCIA AI EL PENSAMENT (cicle de conferències) Amb Edward W. Kolb, fundador del NASA Fermilab Astrophysics Group i professor d’Astronomia i Astrofísica a la Universitat de Chicago.
- 2003 Konstelazioak/Constelaciones. Fundación Bilbao Arte, Ayuntamiento de Bilbao.
- 2003 Cartwright, Brussels Art Life. Galerie Cartwright, Gante (Bèlgica).
- 2017 Polititzacions del malestar Arts Santa Mònica. Barcelona

Eulàlia Valldosera

 

Paraules clau

Malestar, Memòria i Processos col·laboratius.

 

Textos sobre el projecte

Constelar texto-satetment

 

Documents media

Constelaciones

Constelaciones

- Vídeo metròpolis

 

Fotos del projecte