Polititzacions del malestar » Política » La gran festa o Això no és una crisi, això és una estafa

La gran festa o Això no és una crisi, això és una estafa

2010-2015

El projecte te com a punt de partida la situació socio-econòmica actual, la manera com aquesta crisi ens ha afectat i afecta a cadascun de nosaltres. És el resultat duna reflexióoberta, horitzontal i participada, a partir de l’acceleració i desacceleració que han patit els ritmes de l’economia des de finals del segle XX fins a l’actualitat. En conseqüència, abasta tots els àmbits de la vida: treball, relacions socials, cultura, etc.

El 2010 es fa una crida a través de les xarxes socials amb la intenció de buscar i identificar persones interessades a col·laborar en les accions posteriors. Un primer grup de voluntaris que participen en el projecte expressen com la crisi els ha afectat, quins canvis han operat en les seves vides respectives i ,alhora, aporten opinions de caràcter més generalista sobre la crisi. Els testimonis anònims es recullen en un text metratge. I altres participants accepten el format entrevista per expressar obertament la seva opinió.

A través d'una recerca important en els mitjans de comunicació, traslladada a unes banderoles, s´incorpora l'estat d’eufòria econòmica prèvia als orígens de la crisi i es mostra com el poder es vanagloriava de l'èxit, malgrat la crescuda d’operacions financeres de gran risc que han posat entre les cordes l'economia mundial.

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

A l’estudi de l’artista.

Aquest projecte ha anat a: Centre d’art, La Rectoria, de Sant Pere de Vilamajor i a Acvic, Centre d’art Contemporani, Vic.