Polititzacions del malestar » Projectes » Práctica de estudi

Práctica de estudi

2014

La "Pràctica d'estudi" és una ficció (o una aposta potser?) en el que no hi ha un fora del procés d'aprenentatge. Si ens reunim a llegir un text, si conversem, si cuinem, si lluitem a terra, si dormim junts; estem estudiant. En general, quan estudiem, pretenem que ho fem per a més endavant. Pretenem que utilitzarem aquest coneixement en algun moment. Però en aquest estudi no hi ha més endavant, només hi ha pràctica. I aquesta pràctica d'estudi consisteix a posar a prova possibles començaments, intercanviar idees parcials, exercicis més o menys interessants, textos, emocions, distraccions, avorriment i així successivament.

Què passa si abracem les capacitats d'aquest espai simulat i ens vam reunir a l'estudi per practicar i estudiar junts ?, o ¿què si el fem servir per compartir i estudiar sentiments incòmodes o inapropiats?, o fins i tot, què passaria si comencem per reflexionar sobre la ràbia com una categoria legítima per a la producció de coneixement i fins i tot per a l'anàlisi polític?