Polititzacions del malestar » Autors » Güell, Núria

Güell, Núria

Núria Güell

La Feria de las Flores, 2015-2016. Cortesia de la artista i d'ADN

"La Feria de las Flores", 2015-2016. Cortesia de l'artista i d'ADN.

 

"La Feria de las Flores"

2015-2016
Activisme, Cos, Gènere,Malestar, Política i Violència

La pràctica artística de Núria Güell consisteix a analitzar com els dispositius de poder afecten la nostra subjectivitat a través del dret i la moral hegemònica.

Els principals recursos que utilitza són el coqueteig amb els poder establerts, la complicitat amb diferents aliats i l'ús dels privilegis que tenen les institucions artístiques amb les quals treballa així com els que li són atorgats socialment per la seva condició d'espanyola i europea. Tàctiques que diluint-se en la seva pròpia vida desenvolupa en contextos específics, amb la intenció de provocar una disrupció en les relacions de poder, qüestionar les identificacions assumides i repensar la responsabilitat amb el statuts quo a través de l'acció o la no-acció de totes les parts involucrades en el projecte: l'artista, els treballadors de la cultura, els polítics i el públic.

Graduada en Arts per la Universitat de Barcelona (Espanya), contínua els seus estudis en la Càtedra d'Art de Conducta a l'Havana (Cuba) sota la direcció de Tania Bruguera. El seu treball s'ha exhibit a biennals i museus d'Europa, Llatinoamèrica, Carib, Orient Mitjà i Estats Units. També col·labora amb diversos centres socials auto-gestionats.

Web oficial Núria Güell

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autora que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

Afrodita

Afrodita

 

Apátrida por voluntad propia

Apátrida por voluntad propia

 

Rèquiem (amb Levi Orta)

Rèquiem (amb Levi Orta)

 

Support Swedish Culture

Support Swedish Culture

 

Mesures de desajust

Mesures de desajust

 

Tranquimazín

Tranquimazín