Polititzacions del malestar » Projectes » Avall pel riu Cardener.

Avall pel riu Cardener.

2015

Avall pel riu Cardener fou una projecte d’intervenció al riu Cardener al seu pas per la ciutat de Manresa a l’entorn del Pont Vell. L’acció, emmarcada en la continuïtat del projecte Prohibit jugar a pilota al parc, consistí en recórrer pels carrers estrets i avingudes amples de la capital del Bages una pilota gegant de grans dimensions fins arribar a llençar-la al riu Cardener des del capdamunt del Pont Vell i deixar-la a la deriva fins a recollir-la més avall.

L’acció efímera s’inscrivia dins d’un projecte més ambiciós iniciat l’any 2011 on diverses pilotes gegants han estat deixades anar per espais naturals tan singulars com la glacera de l’Aneto al Parc Natural Posets-Maladeta, la paret de Sant Jeroni a la muntanya de Montserrat, l’intent de fer un bàsquet des d’un globus aerostàtic al cràter del volcà Montsacopa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa o més recentment la riera, el mar i la platja de Mataró.

Projectes que sempre han reivindicat els espais naturals com a espais per al joc, la creativitat i l’art contemporani amb una actitud de respecte cap al medi, però des de la rebel·lia en les formes.

 

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

L’obra, pel seu caràcter d’efímer, es troba únicament en arxius fotogràfics i audiovisual de l’autor i dels participants/espectadors.