Polititzacions del malestar » Autors » Asunción + Guasch

Asunción + Guasch

Asunción + Guasch

Projecte Escolta. Asunción+Guasch. 2010-11. ICIP, Barcelona.

Projecte Escolta. Asunción+Guasch. 2010-11. ICIP, Barcelona.

 

Projecte Escolta

2010 - 2011
Art públic, Comunicació, Cura, Memòria, Performance i Processos col·laboratius

Asunción + Guasch són Josep Asunción (Barcelona 1963) i Gemma Guasch (Barcelona 1966). Treballen en binomi, explorant els límits i el potencial de la dualitat creadora. El corpus de la seva obra és ampli i complex, abastant múltiples creacions visuals i performatives: la pintura -que ells consideren llengua materna, i amb la que mantenen una pràctica continuada, de forma individual i conjunta –,  la fotografia, el vídeo, l’objecte, la instal·lació, la performance, la poesia... Molts dels seus treballs són performatius i impliquen la resposta participativa dels altres; especialment en els projectes d’art públic, que incorporen a altres agents en pràctiques artístiques col·laboratives.

El seu treball és processual. La seva obra s’ha d’entendre com un cos orgànic, un compost d’unitats i relacions que  va emergint pel camí, des de la quotidianitat, les vivències biogràfiques i la seva afectació. El seu mètode es basa en l’escolta activa. Mitjançant la focalització, o emprant estratègies de buidat, fan emergir una nova obra en forma d’oracle, capaç de generar experiència. La seva vessant col·lectiva és una part important del seu procés de creació; s’entén com una àgora, on promoure la capacitat transformadora que té la creativitat en l’individu en el cos social. En aquest entorn col·lectiu s’entenen els seus projectes d’art públic i les performances participatives, així com la llarga experiència docent i les seves publicacions.

Web oficial Asunción + Guasch

Nota
Aquesta és una selecció de les obres dels autors que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- Ajna

Ajna

- Arca

Arca

- Manipura

Manipura

- Clavells d’aire

Clavells d’aire