Polititzacions del malestar » Autors » Valldosera, Eulàlia

Valldosera, Eulàlia

Eulàlia Valldosera

Constelaciones #2 Gemma (2003), stills del video ©VEGAP

Constelaciones #2 Gemma (2003), stills del vídeo ©VEGAP.

 

Constel·lacions (#1 Valentina, #2 Gemma)

2003
Malestar, Memòria i Processos col·laboratius

Nascuda el 1963 a Vilafranca del Penedès, va viure a Holanda i Alemanya mentre representava al nostre país en nombroses biennals internacionals durant la dècada dels ‘90, sent encara una desconeguda aqui. L’impacte de la seva retrospectiva que li va dedicar la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona) i Witte de With (Rotterdam) en 2001 li va procurar el Premi Nacional que atorga la Generalitat a Catalunya. Més recentment la seva individual al Museu Reina Sofía (2009) la va situar com a pionera i figura generatriu d’una manera de fer que recorre transversalment tots els mitjans.

Les seves darreres recerques són un punt d’inflexió en la seva carrera, proposant l’assemblatge entre la seva habilitat com sanadora i/o canalitzadora i el seu treball artístic. D’una banda els tallers en els quals inicia als seus participants en el maneig del cos energètic en combinació amb les seves habituals eines com a artista mitjançant la llum, el llenguatge del cos i la instal·lació objectual a l’espai. Per un altre, les seves obres-assaig com a Economia de l’atzar diví (2013) en la Fundació Miró, o Aigua informada en Halfhouse (Barcelona), són el precedent de la seva nova aposta: Economia de la visió, una sèrie de lectures amb les quals sana espais en vies de canvi.

Web oficial Eulàlia Valldosera.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/creadores/aventura-del-saber-serie-documental-creadores-eulalia-valldosera/2751510/

Nota
Aquesta és una selecció de les obres de l'autora que s’emmarquen en els conceptes de Polititzacions del malestar.

 

Altres projectes

- Penélope tiene voz

- Plàstic mantra. Cant sanador de les aigües marines i illa de Capri, 2016.

PLASTIC MANTRA Canto sanador de las aguas marinas y isla de Capri 2016