Polititzacions del malestar » Cos » Una florista desobedient

Una florista desobedient

2018-19

Una florista desobedient tracta de gestionar el malestar de la nostra societat enfront de les crisis mediambientals i el col·lapse civilitzatori en termes de Carlos Taibo.

Inspirat en dones que condemnaren per bruixes a finals del període modern, considerades com males herbes.Aquest projecte treballa amb elles, per analogia al nostre període, alhora que amb les plantes ruderals, com a possibilitats o alternativa al canvi social, des de posicions volgudament polítiques. Si bé aquestes ecologies ruderals sorgeixen en la decadència del nostre món, en les formes que en genera la ruïna, i en són conseqüència dels processos d'antropització, no acaben en ella. Es tracta de la creença en aquests erms d'exclusió, fora dels esquemes nacionals, de lestat, dels poders institucionals o de les obsoletes formes capitalistes.

Des de posicions volgudament de desobediència es proposa el cultiu de males herbes, com feien les bruixes, amb plantes ruderals, beuratges, ungüents, emplastres, maceracions... O fent pocions antisistema. No ens queda altra que fer desobediència davant la irracionalitat i absurd del nostre món, potser perquè aquest sigui el darrer reducte que ens quedi de llibertat. Desobeir, o anar a la contra, com una declaració d'humanitat, com bé proposa Frédéric Gros. Es tracta de situar-nos en aquests espais ruderals, marginals, per sembrar allí llavors d'improductivitat i anticapitalisme -d'antipatriarcat alhora- la curació mitjançant polítiques ruderals dels mals generats pel món capitalista.

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

2018 El projecte es va realitzar durant una residència a Farrera. Beca Art i Natura a la Creació. Centre d’art la Panera de Lleida, CAN de Farrera i CDAN d’Osca.
2019 Exposició del projecte al Centre d’Art la Panera. Lleida.
2019 Participació en l’exposició col·lectiva Memòria i reivindicació a Can Marçal de Llorenç de Penedès, comissariada peRamon Sicart.
2019 Realització d’una parada-taller al Grand Tourde Nau Côclea. Etapa Torrebesses. Amb la col.laboració de la Panera de Lleida.
2019 Realització d’una parada-taller a Llorenç del Penedès, a proposta de Ramon Sicart.
2019 Conferència-taller Viola x Wittrockiana i altres pensaments a la Facultat de Ciències de l’Educació, de la Universitat Autònoma de Barcelona.