» » Topografia sensible

Topografia sensible

Des del 2009

Caminar per reconèixer el nostre més immediat paisatge, el dels senders als parcs, el dels espais oblidats, el dels límits del que és urbà. El que creix a la memòria de la terra. Antics camps llaurats que respiren a través de les escletxes del ciment, on trobem histories vives en el record del verd.

Topografia Sensible és el títol d'un conjunt de projectes, de diferent dimensió i durada, que tenen com a objectiu reconèixer un lloc, des de la recerca en la vida diària que acull, i donant valor a l'entorn natural des de la narrativa col·lectiva i la creativitat social. Mitjançant recorreguts, recuperació d'històries locals, activitats col·laboratives i pedagògiques, Topografia Sensible, proposa herbaris i receptaris crítics, per recuperar memòria local, i generar atenció cap a la justícia ambiental.

Topografia Sensible, s'inicia en 2009 a Calaf, com a projecte convidat en l'edició d'aquest any d'Idensitat, que resultarà en un llibre publicat el 2011. Posteriorment, s'han anat sumant experiències a Tarragona, València, Menorca, Mira-Sol, Sabadell, Barcelona, Jerez de la Frontera, etc.:

Passeig pel Rodal de Calaf // Herbaris crítics // Caminar Mira-sol // Sabadell perifèric // Paseos por la periferia de Jerez.

 

Recorregut del projecte. On es troba l’obra?

De Passeig pel Rodal de Calaf es va publicar un llibre a 2011. TP: Mira-Sol, va guanyar una de les residencies Fes Camp! 2014. De Sabadell Perifèric, es troba una col·leccio fotografica al MAS, Museu d'Art de Sabadell. Topografía Sensible, s'ha presentat en diversos debats i ha participat en exposicions col·lectives.